Arosa - Lux şi autenticitate la pachet!

Renumita staţiune balneară şi de iarnă Arosa este situată în valea Schanfigger la o altitudine de cca. 1775 metri altitudine şi se mândreşte cu îmbinarea reuşită a unei atmosfere de lux cu naturalitate. Staţiunea cu infrastructură variată este înconjurată de o lume montană fascinantă şi pante împădurite. De schiat se schiază pe munţii "Hörnli", "Weißhorn" şi "Brüggerhorn", pregătiţi cu pârtia exactă pentru fiecare nivel de cunoştinţe. Centrul staţiunii vă aşteaptă cu multe magazine, numeroase restaurante, de la simple până la gastronomie de 5 stele, baruri, lounge şi cluburi, la plimbare şi distracţie.

Petreceri sălbatice sunt mai greu de găsit în Arosa, dar asta nu înseamnă că nu găsiţi unde să dansaţi pe timp de seară după finalul zilei de schi. Deosebit de plăcut este în staţiune faptul că nu este permis traficul automobil pe timp de noapte, vă puteţi plimba de la bar la bar fără griji. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt "Brüggli" şi "Nuts". Chiar în domeniu puteţi încerca Chilihütta, probabil cel mai lung Lenzerheide cu băuturi originale sau Kuhbar, cu o terasă frumoasă şi cu mult soare. Cine preferă seri mai liniştite este aşteptat cu drag în unul din numeroasele restaurante. Tenis, patinaj şi căţărări pe gheaţă asigură varietatea din punct de vedere sportiv. Atracţii speciale sunt cursele de cai pe zăpadă sau derdeluşul Pradaschier: cu 3 km lungime, 480 m diferenţă de nivel şi 30 de curbe garantează distracţie pentru întreaga familie.

Cu skipass-ul "Arosa-Lenzerheide" aveți acces la cea mai mare regiune schiabilă unitară din Graubündens: Arosa-Lenzerheide cu 225 km de pârtii și 50 instalații pe cablu. Parte din această regiune schiabilă o reprezintă, la altitudini între 1780 şi 2653 m, domeniul de schi idilic Arosa. Un total de 13 instalaţii moderne pe cablu permit accesul comod în domeniul cu cca. 70 km de pârtii. Cea mai lungă coborâre are 4,5 kilometri şi duce de la "Weißhorngipfel" la "Prätschli". Domeniul dispune de pârtii uşoare şi medii, dar există şi o coborâre FIS de 1,5 km. Cine vrea să exploreze întregul domeniu schiabil în o singură zi, rămâne pe "Runda Lai". Aceasta "urmăreşte soarele" pe pantele de la vest la est şi solicită, în funcţie de nivelul de cunoştinţe, în jur de 4-5 ore. Cupola "Tschuggen" este un excelent punct de pornire pentru o zi minunată la schi deoarece de aici ajungeţi fără probleme în orice colţ al domeniului. Brüggerhorn şi Weißhorn sunt paradise de zăpadă adâncă şi de freeride. La "Tschuggen" vă aşteaptă un Snowpark cu rails, tables şi Kicker. O halfpipe găsişi la cabana Sit, lângă instalaţia "Tomeli". Domeniul are o pârtie cu nocturnă şi pentru cei mai tineri un "Arosa Junior Club". De la finalului lui 2013 turiştilor le stau la dispoziţie mai mult decât pârtiile din Arosa. Ideea a luat fiinţă deja la finalul anilor 70, dar doar începând din acest an 2013 a devenit realitate asocierea domeniilor schiabile Arosa şi Lenzerheide. Legătura este asigurată de cabina Hörnli-Urdenfürggli, se creează astfel un pod peste valea Urdental care separă cele 2 domenii. Pistenkilometern Inaugurat în decembrie 2015, Panoramabahn Heidbüel este cea mai nouă și mai modernă instalație pe cablu. Domeniul schiabil Lenzerheide (1229 - 2865 m) are avantajul că instalaţiile se află atăt pe partea vestică cât şi pe cea estică a văii: soare garantat! În multe din restaurantele montane vă stau la dispoziţie hot-spots cu Wi-Fi gratuit. În plus domeniul schiabil vă oferă atracţii deosebite cum ar fi porţiuni cu măsurare de viteză, porţiuni publice de competiţie unde vă puteţi întrece cu prietenii, posibilitatea de a măsura toţi kilometrii parcurşi şi diferenţa de altitudine acoperită, skimovie şi o dată pe lună schi la lumina lunii. Distracţie pură, în condiţii perfecte!

În total regiuena oferă în jur de 86 km de pârtii (dintre care 12,5 în stil skating). O mare parte din porţiuni sunt potrivite doar pentru avansaţi, deoarece sunt rar mai line. Excepţii sunt circuitele de la Obersee şi de la Isel. Cu 14 km de pârtii pârtia panoramică "Panoramaloipe" este cea mai lungă şi duce de la "Prätschalp" la "Ochsenalp", 8 km fiind la altitudine cu vedere extraordinară. Porţiunea "Maran" este o pţrtie de 2 km cu nocturnă, pentru seri sportive pe măsura zilei!

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Arosa Mountain Lodge, Arosa, Elvetia